My jsme Zvuk Vesmírného Stromu Života

Gongy II.

01.04.2013 21:08

Gongy patří k nejstarším a nejvýznamnějším hudebním nástrojům jihovýchodní Asie. Jejich původ lze vysledovat do druhého tisíciletí před naším letopočtem, ale předpokládá se, že gong je mnohem starší. V čínské historii, jsou nacházeny gongy kolem 500 nl a jsou připisované národu s názvem HSI YU mezi Tibetem a Barmou, během panování císaře Hsuan Wu.

Historický výzkum nám ukazuje čtyři hlavní centra - Barma, Čína, Annam, Java. Minimálně sedm tvarů gongů a zvukových struktur vycházejí prvě z těchto regionů. Jen málo rodin umělo gongy dělat, tradice technologie výroby se předávala z generace na generaci. Umění výroby gongů byla zahalena v jistém smyslu magií. Výrobci gongů věřili, že výroba gongu může uspět pouze s pomocí vyšších sil, a že oni byli předurčeni pro využití této síly více než obyčejní lidé.

Gong byl důležitým prvkem v životě lidí Dálného východu a stále je v některých zemích ještě dodnes. V asijských rodinách, byl gong atributem bohatství a sloužil jako symbol společenského postavení. V obřadech, byl používán gong k vyvolání duchů a k vyhánění démonů. Dotyk gongu vám přinesl štěstí a sílu. V rituálech na Dálném východě si gong zachoval svůj zvláštní význam až do těchto dní.

Jako hudební nástroj gong doprovází oslavy a pohřební obřady, písně a divadelní hry. V hudbě asijských vysokých kultur, byl gong používán jako orchestrální nástroj a pro soukromé koncerty. Od roku asi 1790 byly gongy použity v evropských orchestrech.

Větší gongy nás mohou dopravit svým zvukem daleko do kosmických sfér, kde s námi mohou rozmlouvat zvukové a světelné bytosti. Gongy k nám mohou promlouvat o ohnivých kosmických tajemstvích a tajemstvích duchovního srdce. Každý gong v sobě zahrnuje ohromující bratrství harmonických tónů a je krásným symbolem a zvukovým doprovodem k meditaci a propojení se s Universem.  Gongy nesou ve svém zvukovém spektru solární energii Stvoření. Prostřednictvím jejich hraní a rozmlouvání s nimi v rámci své vlastní unikátní zvukové duše se můžeme naučit aktivovat naše božské centra a otevřít se světu a Vesmíru. Hluboký harmonický zvuk gongu  expanduje do někdy ohromující vznešenosti, ve velkém počtu harmonických zvuků. Je to jako základní planetární tón přicházející centra Vesmíru a obsahující tajemné skryté zprávy, které lze vnímat jen prostřednictvím našich pocitů a těl.

Chao Gong
Chao gong je nejslavnější z čínských tradičních bicích nástrojů. Na Západě jako čínské gongy Chao a větrné gongy dnes již velmi dobře známy. Gong chao jsou vyrobeny z elektrolytické mědi a cínu. 
Nejranější zmínka o Chou gongu je z hrobu objeveného u Guixian místě v Guangxi Zhuang v autonomní oblasti Číny. Objev se datuje od počátku západní Han dynastie. Byli známí pro jejich velmi intenzivní a duchovní bubnování při rituálech a kmenových setkáních.
Tradičně byly Chao gongy používány pro energetické očištění cesty a vyklizení cesty pro důležité úředníky a jejich doprovody, stejně jako policejní sirény dnes. Někdy počet úderů na gong byl použit k označení vážnosti a seniority úředníka. Tímto způsobem se dva představitelé, jež se na cestě potkali, dozvěděli před oficiálním setkáním, kdo z nich se bude druhému klanět.

Wind Gong

Větrné gongy jsou ploché bronzové disky, s hlubokám tonem, s širokým spektrem harmonických frekvencí a dlouhým dozvukem. Jsou vyrobeny z elektrolytické mědi a cínu, tradičně se na větrný gong hrálo s velkou měkkou paličkou, což mu dává ohlušující zvuk podobný větru.

Fong Gong

Fong Gong může být také nazýván jako Gong Wu, jako druh bicího nástroje. Je specialistou na ryzí zvuk a vynikající řemeslo, což jej činí velmi slavný v Číně. Fong Gong pochází z Shenyang, město v severovýchodní Číně.  Fong Gong může dát nejdelší zvuk, zvuk je velmi harmonický, melodický, jeden zvuk padá a další stoupá, všechny z nich jsou si natolik podobné a plynou jako symfonická hudba. Fong Gong stal oblíbeným v mnoha chrámech a slavným v celé zemi.

Gongy Paiste

Velmi kvalitní německé gongy s dloholetou tradicí výroby a vyrovnaným harmonickým zvukem a vibracemi. Symfonické, planetární, terapeutické

..

 

...

©Veškerá práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode